Ontsnappen uit De Koepel voor Serious Request

Ontsnappen uit De Koepel voor Serious Request
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
2 jaar geleden
Gepost in Social Media

Het lukte niet veel gevangenen, maar van 18 tot en met 24 december kun je het zelf proberen: ontsnappen uit De Koepel. Speciaal voor Serious Request is de voormalige gevangenis omgetoverd tot Escaperoom.

De Koepel, ookwel bekend als De Boschpoort gevangenis werd in 1886 opgeleverd en is één van de markantste gebouwen in Breda. Iedere Bredanaar kent de gevangenis met zijn opvallende ‘koepel’. “In het nieuwe jaar krijgt de Koepel een nieuwe bestemming in de vorm van een ‘Futuredome’. Het is daarom absoluut uniek dat het is gelukt om de gevangenis in originele staat voor deze week open te stellen voor 3FM Serious Request”, aldus Remco Witberg en Rowan Boele namens initiatiefnemers Vier Hoog Breda, Escape48 en De Rooi Pannen.

De Escaperoute is een unieke escaperoom-experience die gespeeld kan worden met maximaal 25 personen tegelijk. “In 26 cellen ligt informatie verstopt over het leven van de gevangenen die in de Koepel hebben gezeten. Lukt het om binnen een uur alle feiten en cijfers bij elkaar te zoeken en de code te kraken? Dan kun je ‘ontsnappen’ uit de gevangenis De Koepel”, aldus de aankondiging.

Daarnaast zijn er rondleidingen met authentieke verhalen over het leven in de gevangenis, inclusief een bezoekje aan de (isoleer-)cellen. Deelname aan de Escaperoom kost 20 euro. Info en tickets via www.escapedekoepel.nl.