Ontslag met wederzijds goedvinden: dit moet u weten

Ontslag met wederzijds goedvinden: dit moet u weten
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Tips

Ondernemers starten vaak als zzp’er. Maar als uw onderneming groeit en er meer werk komt, kan het nodig zijn mensen aan te nemen om goed en snel te kunnen blijven werken. Als u mensen in dienst gaat nemen zijn er een hoop dingen waar u aan moet denken.

Zo moet u goed op de hoogte zijn van de wet- en regelgeving rond het aannemen van personeel. Daarnaast is het ook belangrijk te weten welke mogelijkheden er zijn als u het contract van een medewerker wilt beëindigen. Een van deze opties biedt een ontslag met wederzijds goedvinden. Karen Westdijk van Judex.nl geeft u meer informatie hierover.

Wanneer ontslag met wederzijds goedvinden?

In veel gevallen zal een contract beëindigd worden op initiatief van een medewerker, omdat deze een aantrekkelijkere of leukere baan heeft gevonden. Maar het komt natuurlijk ook voor dat de werkgever het contract wil stopzetten. Westdijk: "De meeste mensen kennen wel de opties om een ontslagprocedure te laten verlopen via het UWV of de kantonrechter. Maar daarnaast is ook ontslag met wederzijds goedvinden een mogelijkheid. Deze weg bespaart energie, tijd en geld. Voordeel voor de medewerker is dat hij of zij recht kan hebben op een WW-uitkering."

Klik hier en lees het volledige artikel