Online zoeken naar je kleding

Online zoeken naar je kleding
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
8 jaar geleden
Gepost in Ondernemen

Vanaf deze week is het mogelijk om op Kleding.nl alle online kledingwinkels te doorzoeken. Met één zoekopdracht zoeken en vergelijken consumenten artikelen van bekende en minder bekende winkels, zoals Zalando, Wehkamp, SuperTrash en Kleertjes.com. De eerste release van Kleding.nl bevat ruim 400.000 artikelen van 95 webwinkels.

Het aantal mensen dat online kleding koopt, neemt sterk toe. De online omzet steeg in 2011 met 14% naar 630 miljoen euro*. Het blijkt echter lastig om deze markt te betreden met een zoekdienst. Onlangs (september 2011) maakte Google bekend te stoppen met Boutiques, dat een jaar eerder nog werd geïntroduceerd als de nieuwe manier van online kleding shoppen. Toch denken de initiatiefnemers met de nieuwe kleding zoekmachine in te spelen op deze aanwezige behoefte. De domeinnaam Kleding.nl werd eind vorig jaar overgenomen, vandaag wordt de site officieel gelanceerd.

"Er zijn honderden zo niet duizenden online kledingwinkels, maar hoe vindt de consument de kleding die zij zoekt, in de juiste maat en voor de juiste prijs? Dit lossen wij op door vanaf één plek een totaal overzicht van alle merken, prijzen en beschikbaarheid te bieden." Aldus investeerder Jan-Willem Tusveld (o.a. oprichter van Vinden.nl en Gaspedaal.nl). "Het aanbod wordt nog dagelijks uitgebreid en onze focus is om de komende tijd de volledige markt op Kleding.nl te krijgen. Dit is ons meest complexe en grootste project tot nu toe."

De zoekmachine is sterk visueel ingesteld. Consumenten kiezen daardoor makkelijker, om vervolgens direct te bestellen bij de betreffende kledingwinkel. Wanneer een maat niet beschikbaar of een prijs nog te hoog is, kan Kleding.nl een notificatie sturen als de gewenste maat weer verkrijgbaar is, of als er acties of aanbiedingen zijn.