Onderscheid u met een goed scholingsbeleid

Onderscheid u met een goed scholingsbeleid
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
2 jaar geleden
Gepost in Ondernemen

32 procent van de medewerkers heeft de laatste drie jaar geen enkele opleiding gevolgd.
Dit terwijl 89 procent van de medewerkers het belangrijk vindt om zichzelf te ontwikkelen middels opleidingen. Dat blijkt uit onderzoek van Edubookers.

Verder blijkt dat slechts acht procent van de respondenten aangeeft dat HR de grootste invloed heeft op de scholingsintentie van medewerkers. De leidinggevende heeft hier verreweg de meeste invloed op (42 procent) en daarnaast ook directe collega’s (33 procent).

Scholingsbeleid als onderscheidend vermogen

Een goed scholingsbeleid is dé manier waarop een werkgever zich kan onderscheiden op de krappe arbeidsmarkt. Maar liefst 87 procent van de medewerkers geeft namelijk aan het belangrijk te vinden om te werken voor een organisatie die leren stimuleert en faciliteert. Helaas zegt slechts 38 procent van de medewerkers dat hun werkgever ook daadwerkelijk een passend opleidingsaanbod aanbiedt.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat 81 procent van de medewerkers Google als belangrijkste bron gebruikt om een opleiding te vinden. Het verdienmodel van Google is gebaseerd is op de aanbieder die het meeste betaald. Dat is niet per definitie de beste opleiding en daarmee is Google ongeschikt als tool binnen het opleidingsbeleid van organisaties.

Klik hier en lees het volledige artikel