Kabeltje.com genomineerd voor prijs

Kabeltje.com genomineerd voor prijs
8 jaar geleden
Gepost in Startups

De ondernemers Wouter Hol (23) en Vincent de Rie (24) waren met hun bedrijf Rapbid (Kabeltje.com) genomineerd als beste Onderneming van Noord Holland (OVNH). Zij waren veruit de jongste finalisten van deze jaarlijkse verkiezing.

De finalisten bestonden uit veel bekende bedrijven uit Noord-Holland. De meeste van hen bestaan al tientallen jaren. Rapbid bestaat nog geen 6 jaar en is eigenhandig door Wouter en Vincent opgezet. De jury was erg enthausiast over Rapbid, maar het bedrijf bestaat vermoedelijk nog te kort en is minder regionaal betrokken dan de andere finalisten. Rapbid focust zich op heel Nederland in plaats van alleen op Noord-Holland. Waarschijnlijk daarom heeft Rapbid deze prijs helaas niet gewonnen, maar ging hij naar Keukencentrum Texel.

OVNH
In totaal waren er ongeveer 350 bedrijven genomineerd. Op basis van het verhaal bij de nominatie heeft de jury een aantal bedrijfen geselecteerd en bezocht. Daaruit werden de finalisten geselecteerd en die werden toen een tweede keer bezocht door de jury.  Er werd door de jury onder andere gekeken naar continuïteit, maatschappelijk verantwoord ondernemen,  creativiteit, innovativiteit en regionale betrokkenheid.

Op de avond zelf werden de finalisten geintroduceerd door middel van een kort filmpje en mochten de tien finalisten per categorie (MKB klein, midden, groot) op het podium komen. Daar werden de drie kandidaten genoemd. Deze kandidaten mochten op het podium blijven staan, de andere zeven kregen een dikke bos bloemen en mochten het podium verlaten. De overgebleven drie werden kort geintervieuwd door gastheer Humberto Tan. Daarna werd de winnaar bekend gemaakt.

De winnaars waren:
Dutch Flower Group in Aalsmeer
MKB Groot

Mechatronics Instruments BV in Zwaag
MKB Midden

Keukencentrum Texel in Den Burg (Texel)
MKB Klein

Dunweg uitvaartzorg in Hoofddorp
Publieksprijs