Ondernemersorganisaties vragen nieuw kabinet om beter functionerende arbeidsmarkt

Ondernemersorganisaties vragen nieuw kabinet om beter functionerende arbeidsmarkt
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
4 jaar geleden
Gepost in Overheid

Ondernemersorganisaties roepen het nog te vormen kabinet op te werken aan een beter functionerende arbeidsmarkt met minder risico's voor ondernemers. "Dat is nodig om meer kansen en banen te kunnen creëren", aldus VNO-NCW, MKB-Nederland en landbouworganisatie LTO Nederland donderdag in een gezamenlijke verklaring.

De FME (organisatie van werkgevers in de technologiesector) vindt dat vaart moet worden gezet achter de vorming van een nieuw kabinet. "De Nederlandse technologische bedrijven willen vooruit. Bij iedere begroting is het dan ook wenselijk om een aanzienlijk deel van de beschikbare ruimte aan te wenden voor digitalisering van bijvoorbeeld defensie, medische technologie, cybersecurity en onderwijs'', zegt FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink.

De FNV maakt zich sterk voor een sociaal kabinet met een positieve agenda. "Er is een dringende behoefte in de samenleving aan meer zekerheid in werk en inkomen." Voorzitter Reinier Castelein van vakbond De Unie constateert dat het kabinet-Rutte II is afgestraft door de werknemers. "De begroting is op orde, de trein heeft het station gehaald maar je kunt je afvragen hoeveel wagons er nog aanhangen. Afgaand op deze uitslag wordt het ingewikkeld, want de vakbonden hebben met deze uitslag geen traditionele bondgenoot in het kabinet." Lees verder..