Ondernemers brouwen bier van opgevangen regenwater

Ondernemers brouwen bier van opgevangen regenwater
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
4 jaar geleden
Gepost in Startups

Joris Hoebe is dol op regen. Hij maakt in Amsterdam namelijk bier van regenwater. Hiermee wil hij aandacht vragen voor klimaatverandering. Het biertje is zo'n succes dat hij gaat uitbreiden naar Den Helder.

Afgelopen voorjaar is Joris begonnen met het regenwaterbier in de hoofdstad. "We hebben steeds vaker met extreme weersomstandigheden te maken, zoals droogtes, stormen en flinke regenbuien. Dat regenwater kan in steden voor problemen zorgen en ik wilde eigenlijk iets doen met dat water."

Zo ontstond het idee om het regenwaterbiertje te ontwikkelen. "We hebben een plek in Amsterdam waar we het regenwater opvangen in een grote container. Dat wordt helemaal gezuiverd en met dat water zijn we bier gaan maken."

Lokaal
Onder de naam Code Blond is het te koop bij De Prael in Amsterdam. Joris ziet mogelijkheden voor meer regenwaterbiertjes in verschillende steden in het land. Maar in eerste instantie gaat hij in zee met een paar lokale jonge ondernemers in Den Helder.

"Toen ik erover hoorde, was ik gelijk enthousiast", vertelt Heldenaar Jesse Krijnen. "Dit past helemaal bij Fort Westoever. In dit Fort komt een brouwerij en een bar waar je biertjes kan drinken. Alles hier is duurzaam en daar past een duurzaam gebrouwen biertje uitstekend bij." 

Lees verder..