'Ondernemende vluchteling wil cultuur beter leren begrijpen'

'Ondernemende vluchteling wil cultuur beter leren begrijpen'
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
2 jaar geleden
Gepost in Ondernemen

Vluchtelingen die willen ondernemen in Nederland willen vooral weten hoe ze de cultuur beter kunnen leren begrijpen en hoe de juridische kant van een bedrijf werkt.

Dit zegt Diederick van der Wijk, medeoprichter en directeur van Refugees Forward. Deze stichting brengt vluchtelingen die een bedrijf op willen richten in contact met studenten en ervaren ondernemers om ze op weg te helpen.

Dit weekend is een bootcamp waarin twintig vluchtelingen geholpen worden door twintig studenten met een pitchfinale deze zondagmiddag. In april moet er een traject van vier maanden starten waarin wordt toegewerkt naar het daadwerkelijk starten van een bedrijf.

"We zien dat die connectie tussen nieuwkomers, ondernemers en studenten heel waardevol kan zijn. Naast dat het inhoudelijk een sterke combinatie is, levert het ook gewoon mooie relaties op", stelt Van der Wijk.

Vertaalslag

Van der Wijk ziet dat vooral vluchtelingen met ondernemerservaring zich aanmelden. "Die hebben daar al één of meerdere bedrijven gerund en ook al mensen in dienst gehad. Zij zijn gewoon heel erg op zoek naar de vertaalslag om te ondernemen in Nederland. Daar proberen we mensen bij te helpen."

Klik hier en lees het volledige artikel