‘Ondernemen als way of life’ start het gesprek over hoe iedereen ondernemend kan zijn

‘Ondernemen als way of life’ start het gesprek over hoe iedereen ondernemend kan zijn
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
3 jaar geleden
Gepost in Boeken

Hoe geef je je (werkende) leven zo vorm dat het meer tegemoet komt aan jouw wensen en idealen, en met wie deel je dat? Dat is de rode draad in het nieuwe boek van ondernemer/adviseur/onderwijskundige Pieterjan van Wijngaarden getiteld ‘Ondernemen als way of life’. Geen zelfhulpboek of checklist voor startende ondernemers, maar een bundeling van ervaringen en afwegingen die ondernemers én werknemers aanzetten tot denken. Hoe kan ik mijn talenten zo inzetten dat ze tot hun recht komen voor mezelf en mijn omgeving?

Van Wijngaarden kan teren op inmiddels ruime ervaring in het adviseren van ondernemers, zowel startend als zij die het jarenlang doen. Hij helpt beginnende bedrijven met het vormgeven van de onderneming en ondersteunt grote multinationals in het doorvoeren van cultuurveranderingen en managementprocessen. Zijn ervaringen zijn nu gebundeld in Ondernemen als way of life, waarin hij op zoek gaat naar de antwoorden op drie kernvragen: Waar loop je warm voor, met wie wil je aan de slag en hoe ga je in gesprek met jouw publiek?

Het gesprek aangaan
Ondernemen als way of life is gericht op werknemers die er bewust voor kiezen hun talenten binnen een organisatie in te zetten of mensen die willen starten met een eigen bedrijf. De toon van het boek is dan ook gericht op een brede doelgroep van mensen in allerlei hoedanigheden. Van Wijngaarden: “Ondernemend zijn, is veel meer dan je eigen bedrijf hebben. Het gaat over een bepaalde opstelling. Hoe ga jij er voor zorgen dat dingen voor elkaar komen. Dat bepaalde doelen worden behaald. Als je zo denkt, ben je in mijn ogen ondernemend.”
Van Wijngaarden: “Als ondernemer ben ik altijd geïnteresseerd geweest in hoe andere ondernemers hun leven vormgeven. Die verhalen en ervaringen wil ik graag delen, en dat is nu gelukt in dit boek. Het gaat over het ontwikkelen van business-ideeen, het inrichten van je werkende leven, de lessen die je van anderen kan leren en hoe nieuwe samenwerkingsvormen en ondernemingen ontstaan. Een boek voor ondernemende mensen, of ze nu een eigen bedrijf (willen) hebben of in loondienst zijn, om het gesprek te starten over hoe je dit het beste kan doen.”

Beschikbaarheid
Het boek is vanaf vandaag beschikbaar via de site van het boek www.ondernemenalswayoflife.com en via de uitgever K&S Publishers. Er is zowel een e-book als hardcopy-variant verkrijgbaar tegen speciale introductietarieven van respectievelijk 0,99 euro en 9,99 euro.

Titel: Ondernemen als way of life
Auteur: Pieterjan van Wijngaarden
ISBN: 9789082326147

Bron: ItsaRep