Onderhandelingsles van Harvey Specter

Onderhandelingsles van Harvey Specter
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
11 maanden geleden
Gepost in Ondernemen

3 tips in onderhandelen

Netflix heeft er de afgelopen jaren voor gezorgd dat ook het Nederlandse tv/medialandschap geheel op de schop is gegaan. Ze staan tegenwoordig zelfs al in de top 3 als het gaat om marktaandeel van de tv/videomarkt met meer dan 12,5% marktaandeel. Hier kunnen we als ondernemers zeker wat van leren. Eerder schreef ik hier al artikelen over die opgenomen zijn in het boek ‘Lerend Leven’. Maar laten we vandaag eens niet naar Netflix kijken, maar naar een van de populaire series van Netflix, de serie Suits.

Hoe chill is dat: een serie kijken en tegelijkertijd een betere ondernemer worden. Dit keer bekijken we een aantal quotes van Harvey Specter uit de serie Suits. Zijn uitspraken en zijn manier van ondernemen dienen als basis voor een aantal lessen als het gaat om onderhandelen. Veel zzp’ers hebben hier toch vaak mee te maken, dus doe er je voordeel mee.

Tip 1 – Ken je tegenstander
Het kennen van je concurrentie is in het bedrijfsleven van groot belang. Tijdens onderhandelingen is het van belang om je tegenstander te kennen. Heel kort door de bocht zijn er ruwweg drie type gedragingen te onderscheiden tijdens een onderhandeling:

• de pietjes-precies van deze wereld;
• de probleemzoekers;
• de bigger picture-types.

Klik hier en lees het volledige artikel