Omzet uit apps floreert in Japan

Omzet uit apps floreert in Japan
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
7 jaar geleden
Gepost in Social Media

De opbrengsten uit iPhone-apps hebben vorig jaar vooral een sprong gemaakt in Japan. Andere belangrijke groeimarkten zijn Brazilië, Mexico, Rusland en Turkije. Dat blijkt uit de nieuwste publicatie van de Nederlandse app-analist Distimo.

Distimo onderzocht de 200 meest winstgevende apps in 30 landen. In de top 10 van groeimarkten staan zes landen uit Azië, plus de potentiële giganten Brazilië, Mexico, Rusland en Turkije. Japan laat nummer 2 Rusland ver achter zich; de opbrengsten uit iPhone-apps groeide in de periode mei 2011-mei 2012 met 560 procent. Rusland kende een groei van 115 procent.
Turkije en Rusland blijken de landen te zijn die de meest consistente omzetgroei doormaakten. Elke maand werd de winst meer, terwijl Mexico en Brazilië pieken en dalen kennen.

iPad en Google Play
Het rapport toont verder aan dat de nieuwe groeimarkten zich niet beperken tot alleen de appstore voor de iPhone. Ook de omzet uit apps voor de iPad en uit Google Play kennen een indrukwekkende groei in Brazilië, Mexico, Rusland en Turkije.

Vergeleken met de cijfers uit september 2011, kenden iPad-apps bijvoorbeeld in Brazilië een groei van 91 procent en Rusland een groei van 76 procent. De omzetgroei uit Google Play is nog het meest indrukwekkend in Rusland: waar de markt in de Verenigde Staten vanaf augustus 2011 groeide met 124 procent, groeide de Russische markt in dezelfde periode met 250 procent.

Credits: Distimo / NuZakelijk