Omzet e-commerce in Europa gaat verdubbelen

Omzet e-commerce in Europa gaat verdubbelen
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
6 jaar geleden
Gepost in Website

De e-commerce in Europa zal tot 2016 verdubbelen ten opzichte van 2012. In 2016 zullen Europese webwinkels en online verkopers een omzet tot € 625 miljard bereiken, terwijl in 2012 nog een omzet werd geboekt van € 311,6 miljard. Dat verwacht brancheorganisatie Ecommerce Europe.

Brancheorganisatie Ecommerce Europe verwacht binnen drie jaar een verdubbeling van de omzet van e-commerce in Europa. In 2016 zou de omzet wel eens gestegen kunnen zijn tot ruim € 600 miljard. Een deel van de te verwachten omzetwinst wordt gerealiseerd door de zogenoemde m-commerce. Dat zijn aankopen die via mobiele telefoons en tablets worden gedaan. Nederland is daarin samen met de Scandinavische landen koploper. Het belang om een mobiele webwinkel of een zogenoemde responsive site te hebben, waarbij de website zich automatisch aanpast aan het formaat van de browser, groeit daardoor.

Omzetgroei
Webwinkeliers en verkopers via internet hebben in 2012 al een flinke omzetgroei geboekt. In dat jaar maakte de Europese e-commerce 19% meer omzet dan in 2011. Nederland en onder meer Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk hebben een groot aandeel in de Europese online omzet. Zij zorgden voor ruim de helft van de omzet. 

pdf bestand  Infographic Europe 2012