Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden leert ondernemers bewust kiezen

Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden leert ondernemers bewust kiezen
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
3 jaar geleden
Gepost in Events

Voormalig Nederlands zwemmer en Olympisch kampioen Maarten van der Weijden is op donderdag 18 januari een van de sprekers tijdens het ‘Hoe Baas Ben Jij’-event in Utrecht. Met zijn verhaal over zijn ziekte, goud winnen op de Olympische Spelen in Peking in 2008 en zijn bloeiende carrière en ondernemerschap wil hij ondernemers inspireren om niet alleen goed voor hun bedrijf te zorgen, maar ook voor zichzelf.

Als jonge topsporter wordt er bij Van der Weijden op 19-jarige leeftijd leukemie geconstateerd. Een paar jaar is hij uit de running en afhankelijk van de medische wereld. Alles gericht op een ding: beter worden. Dat geluk heeft hij, na vier jaar wordt de topsporter volledig genezen verklaard. In 2003 pakt Van der Weijden het zwemmen alweer op.

Bewuste keuze
Met succes. Door keihard te werken en bewust na te denken over zijn volgende stappen, weet Van der Weijden in 2008 op de Olympische Spelen in Peking goud te pakken op 10 km openwaterzwemmen. Tijdens het jaarlijkse sportgala in datzelfde jaar kondigt hij aan afscheid te nemen van zijn zwemcarrière: ,,Aan al het moois komt een einde.” Een bewuste keuze.

,,Zo bewust kiezen hoort bij mij. Het zou zonde zijn als je ergens ingezogen wordt wat je eigenlijk niet fijn vindt”, legt Van der Weijden uit. ,,Ik heb gezien hoe vergankelijk het leven kan zijn. Het enige wat je kunt doen is de tijd die je hebt optimaal besteden zoals jij dat wilt.”

Klik hier om het gehele artikel te lezen