Nieuwe pensioenregeling voor ZZP’ers in 2015

Nieuwe pensioenregeling voor ZZP’ers in 2015
5 jaar geleden
Gepost in Gastblogs

Het pensioen is altijd al een lastig onderwerp geweest voor de kleine ondernemer. Het is belangrijk dat je als zelfstandige zorgt voor je eigen oudedagsvoorziening. SFAA heeft voor je uitgezocht wat de nieuwe pensioenregeling inhoudt.

ZZP Pensioen op flexibele basis
Het is nu mogelijk om jouw pensioen te regelen op flexibele basis met het vrijwillige ZZP Pensioen. Om aan de regeling deel te nemen hoef je niet bij een zelfstandigenorganisatie te zijn aangesloten, het deelnemen is voor iedereen. Met de nieuwe regeling kun je zelf beslissen hoe jouw pensioen wordt opgebouwd en hoeveel je opbouwt. En dat tegen lage kosten met de voordelen van collectieve vermogensopbouw. Let op: dit is geen pensioenfonds, dus al het geld dat je inlegt is en blijft van jou!
Je bepaalt zelf wanneer jouw pensioenuitkering ingaan en voor hoe lang je de uitkering wil ontvangen. De hoogte van de uitkering bepaal je uiteraard helemaal zelf aan de hand van door jou opgebouwd vermogen.

Kostenoverzicht
Iedere deelnemer betaalt eenmalig €40,- instapkosten en de vaste beheerkosten zijn €35,- per jaar. Ook betaal je jaarlijks variabele beheerkosten, die 0,35% van het opgebouwde vermogen bedragen. En de kosten van toe- en uittreding bedragen gemiddeld 0,03% per jaar van het beheerde vermogen. Deze kosten zijn gebaseerd op een maandelijkse inleg en een inlegduur van 20 jaar. 

Ook is er voortdurend inzicht mogelijk in de volbrachte stortingen en jouw opgebouwd pensioen. Naarmate de pensioendatum dichterbij komt, wordt de samenstelling van de beleggingsmix aangepast waardoor je minder risicovol belegt. Veel voordelen zo lijkt het, maar let wel op dat je minder zeggenschap hebt dan dat je het zelf belegt of spaart. Er zitten ook voldoende nadelen aan. Wil je meer informatie over deze nieuwe regeling of heb je advies nodig bij het regelen van jouw pensioen, neem dan vrijblijvend contact met ons op via 020-2610723 of mail jouw vraag naar [email protected] Wij kijken graag met je mee!

Bron: http://www.zzp-nederland.nl/nieuws/vrijwillig-en-flexibel-zzp-pensioen-is-