Nieuw onderzoek: burn-out steeds groter probleem

Nieuw onderzoek: burn-out steeds groter probleem
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
6 maanden geleden
Gepost in Ondernemen

Sinds 2012 is het aantal burn-outs in ons land verdubbeld. Als we mogen uitgaan van diverse onderzoeken, wordt het er met name komend jaar, op z'n zachtst gezegd, niet beter op. Uit de 'Nationale Werkdruk & Zacht Werken Monitor' van onderzoeksbureau School of Insights blijkt namelijk onder meer dat tien tot vijftien procent van de beroepsbevolking tegen een burn-out aan zit.

Uit de 'Nationale Werkdruk & Zacht Werken Monitor' blijkt onder meer dat bijna de helft van alle Nederlanders (45%) een burn-out heeft gehad of nu (bijna) heeft. Ook wordt duidelijk dat zelfstandigen zich na het werk minder 'uitgeblust' voelen dan werknemers (29% tegenover 53%), maar dat zij wel vaker te maken hebben gehad met een burn-out (49% tegenover 43%). Opvallend is dat vooral jongeren tot en met 35 jaar oud, worstelen met hard werken.

Overigens luidde Willem van Rhenen, hoogleraar en stressexpert bij Arbo Unie, vorige maand ook de noodklok. Als we niets doen, zal in 2030 een kwart van de werkenden minder kunnen werken door stress en overbelasting, is zijn voorspelling.

Klik hier en lees het volledige artikel