Nieuw in Instagram: linken naar Stories voor meer bereik

Nieuw in Instagram: linken naar Stories voor meer bereik
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Social Media

Instagram heeft een nieuwe functie! Het socialmediakanaal met de meeste engagement biedt gebruikers nu de optie om een directe link naar Instagram Stories te delen. Hoe werkt het?

Toen ik het nieuwsbericht las, dacht ik dat het in eerste instantie ging om een link naar de Highlights. Sinds 2017 kun je namelijk wel al Stories in de Highlights plaatsen en een link naar een hoogtepunt delen. Het voordeel hiervan is dat je een compleet verhaal met iemand kunt delen. Niet alleen via socials, maar bijvoorbeeld ook door een link te delen in je nieuwsbrief.

Het was al een optie om een Instagram-post opnieuw te delen in Stories. Vervolgens werd het mogelijk om mensen of bedrijven in Stories te taggen met de naamtag én Instagram Stories direct op Facebook te plaatsen, waardoor je – als bedrijf – nog zichtbaarder kan zijn. En met de komst van Instagram Shopping kon je nog meer conversie gaan genereren.ook door een link te delen in je nieuwsbrief.

Het was al een optie om een Instagram-post opnieuw te delen in Stories. Vervolgens werd het mogelijk om mensen of bedrijven in Stories te taggen met de naamtag én Instagram Stories direct op Facebook te plaatsen, waardoor je – als bedrijf – nog zichtbaarder kan zijn. En met de komst van Instagram Shopping kon je nog meer conversie gaan genereren.

Klik hier en lees het volledige artikel