Nieuw fonds: “The Next Women Crowd Fund”

Nieuw fonds:  “The Next Women Crowd Fund”
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
7 jaar geleden
Gepost in Crowdfunding

Vrouwelijke ondernemers die meer kapitaal in hun bedrijf halen, behalen 12% meer rendement dan mannelijke ondernemers. Het aantal vrouwen met een vrij beschikbaar vermogen van meer dan € 1 miljoen groeit. Dit onbenutte potentieel bij vrouwelijke investeerders en ondernemers is de aanleiding voor The Next Women om te starten met een nieuw fonds: “The Next Women Crowd Fund.” Het is het eerste fonds dat de kracht van crowdfunding combineert met ondernemingen met groeipotentie, gerund door vrouwen.

Samenwerking crowdfundingplatform

The Next Women gaat hiervoor een samenwerking aan met Oneplanetcrowd.nl, het crowdfunding platform voor sociale en duurzame initiatieven. Crowdfunding is een vorm van financiering waarbij beroep gedaan wordt op een grote groep mensen. Met hun inbreng, van kleine tot grote bedragen, brengen ze samen het gewenste bedrag van de ondernemer bij elkaar. Het platform Oneplanetcrowd.nl biedt verschillende vormen van financieringen, waaronder leningen en achtergestelde converteerbare leningen.

10% fonds, maar de crowd bepaalt

Van alle projecten die zich aandienen voor het fonds, zal het Next Women Crowd Fund bij geschiktheid 10% van het gevraagde bedrag inleggen. Dit gebeurt alleen als de vrouwelijke ondernemers een succesvolle crowdfundingcampagne runnen op Oneplanetcrowd.nl. Dat is namelijk het ultieme bewijs of de massa gelooft in de propositie.

Risico beperken

Via het fonds van The Next Women krijgen de investeerders de mogelijkheid om hun inleg te spreiden over meerdere projecten en daardoor hun risico te beperken. Het is een springplank voor startende investeerders die meer willen weten over interessante proposities, en tegelijkertijd stimuleert het ondernemerschap van startende ondernemers.

Bijeenkomst voor investeerders

TNWCF zal beginnen met 2 keer per jaar een bijeenkomst te organiseren voor de investeerders en daarbij de ondernemers die via TNWCF zijn gefinancierd uitnodigen om een presentatie te geven over hun onderneming en de behaalde resultaten. Afsluitend zal er gelegenheid zijn om te netwerken met elkaar.

Geïnteresseerde investeerders of onderneemsters kunnen zich hier aanmelden.