Netwerk Pheed kan je geld opleveren

Netwerk Pheed kan je geld opleveren
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
7 jaar geleden
Gepost in Social Media

Pheed is een nieuw sociaal netwerk dat in augustus van dit jaar werd gelanceerd in Los Angeles. Op het eerste gezicht lijkt het misschien op het zoveelste sociale netwerk, maar deze kan wel eens interessant worden voor mensen (lees: beroemdheden) met veel volgers. Je kunt namelijk geld verdienen met wat je deelt op de site.

Pheed biedt de standaard features van een sociaal netwerk aan, zoals het kunnen plaatsen van tekst, foto’s en video’s maar heeft ook nieuwigheidjes toegevoegd als voice-notes, audioclips en live broadcasting. Dat laatste zou je kunnen zien als wat Google+ al vanaf het begin aanbiedt met hun Hangouts, alleen het spectaculaire aan Pheed is dat je geld kunt verdienen met je live uitzendingen via de webcam.

De site geeft je namelijk de optie om ‘pay-per-view’ aan te bieden of om mensen een maandelijks abonnementsbedrag te laten betalen om je kanaal te kunnen zien. Je krijgt van Pheed 50% (daar gaan de belastingen nog vanaf) van de maandelijkse abonnementskosten die door je Premium Channel-abonnees worden betaald. “In beide gevallen bepaal jij de prijs en verdien je direct. Of je kunt delen en rondhangen met je volgers voor niks, de beslissing is aan jou”, aldus de makers.  Mocht je binnen een jaar niet meer dan honderd dollar via je abonnees binnenhalen, dan gaat dat bedrag naar Pheed als 'administratieve kosten'.

Op dit moment zijn er al een aantal beroemdheden die gebruikmaken van de dienst. We zien uiteraard Paris Hilton (serieus, is er een sociaal netwerk waar ze níét op zit?!), maar ook Miley Cyrus en Chris Brown. Die laatste heeft er, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Miley, voor gekozen om geld te vragen voor zijn kanaal, dus die kun je niet kosteloos bezoeken.

Ga jij het voorbeeld volgen van onder andere David Guetta, Janice Dickinson, Ashlee Simpson, Scottie Pippen en Slash en een account bij Pheed openen of laat je dit sociale netwerk aan je voorbijgaan?

www.pheed.com