Nederlandse tieners zijn ondernemend: meer eigen bedrijfjes

Nederlandse tieners zijn ondernemend: meer eigen bedrijfjes
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
2 jaar geleden
Gepost in Startups

Een eigen webshop, geld verdienen via YouTube of lokale kroegen op z'n kop zetten met een drive-in show. Waarom zou je ermee wachten tot je achttien en dus volwassen bent? Dat denken meer minderjarigen, blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel.

Het aantal minderjarigen dat staat ingeschreven bij de KvK is sinds 2012 verdubbeld tot bijna 2300. Vijf jaar geleden werden er 1119 bedrijven gerund door tieners, dat aantal is inmiddels toegenomen tot 2273.

Daar moet wel bij vermeld worden dat de gemiddelde leeftijd van de minderjarige ondernemers op 17,5 jaar ligt, bijna meerderjarig dus.

Volgens Debby van Wijngaarden, woordvoerder van de KvK, komt de toename doordat middelbare scholen meer aandacht besteden aan ondernemerschap. Daarnaast verklaart ze de stijging doordat het makkelijker is geworden om een webshop te beginnen.

Ook meiden beginnen voor zichzelf
Het jonge ondernemerschap is vooral een mannending, is te zien aan de cijfers, maar het aantal meiden dat kiest voor een eigen bedrijf neemt wel toe. Bijna kwart van de 'minderjarige bedrijven' wordt gerund door een vrouw. Lees het volledige artikel hier.

Bron: RTLZ.nl