Nederlandse startup valt internationaal in de prijzen

Nederlandse startup valt internationaal in de prijzen
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
3 jaar geleden

De Nederlandse app Xpose heeft afgelopen week tijdens The Mobile Excellence Awards in Los Angeles een award in ontvangst mogen nemen voor de Best Mobile Innovater. Xpose maakt het mogelijk om onveilige situaties gemakkelijk te filmen en dit materiaal direct door te sturen naar alarmdiensten. Zo combineert de app social livestreaming met primaire veiligheid en streeft het naar een veilige leefomgeving voor mensen wereldwijd.

De live streaming app Xpose is ontwikkeld om de veiligheid van mensen centraal te stellen. Door simpelweg met de telefoon te schudden in situaties waar gevaar dreigt, wordt de app geactiveerd. Xpose filmt automatisch de gebeurtenis en streamt dit, samen met de GPS coördinaten, direct naar een meldkamer. Naast de hulpdienst die wordt gealarmeerd, wordt de directe omgeving ook gewaarschuwd.

De eerste Best Mobile Innovator Award voor een bèta-app ooit
Afgelopen week is Xpose beloond met een award voor Best Mobile Innovator tijdens The Mobile Excellence Awards. Hier kwamen voor het negende jaar op rij innovators en marktleiders uit de mobiele technologie, media en -entertainmentwereld samen in Hollywood. Tijdens de award show worden innovatieve en vooruitstrevende prestaties uit de mobiele industrie bekroond. Met meer dan 5000 inschrijvingen en 900 genomineerden, wist Xpose zich in twee categorieën te nomineren. Niet eerder gebeurde het dat een app in de bèta versie in meerdere categorieën is genomineerd en een award won.

“Xpose is hét gemoderniseerde 112 van de toekomst”
Oprichter van de app, Fadi Khalil, bedacht Xpose in 2015 naar aanleiding van een incident in zijn vriendenkring: “Met Xpose wil ik een veilige plek creëren en er wereldwijd voor zorgen dat men slechts een ‘shake’ verwijderd is van hulpinstanties. Met deze award hopen wij een grote stap te zetten en de app wereldwijd uit te rollen. Anno 2017 is dit hét gemoderniseerde 112 van de toekomst”.

De bèta versie van Xpose is op dit moment verkrijgbaar in de Google Play Store. In april dit jaar zal officiële app voor zowel Android als iOS beschikbaar zijn.