Nederlandse startup creëert handelsplatform voor domeinnamen

Nederlandse startup creëert handelsplatform voor domeinnamen
6 jaar geleden
Gepost in Startups

Domeinnamen. In onze virtuele wereld dat beter bekend staat als het Internet valt grof geld te verdienen aan de handel in dommeinnamen. De Nederlandse Startup Undeveloped is vorige week gelanceerd en staat ijverig te 'springen' om de strijd aan te gaan met de uitdaging structuur aan te brengen in de Nederlandse domeinnamenmarkt en de rol van de benodigde helpende hand op zich te nemen.

Georganiseerde chaos in Domeinland

Op het moment is de domeinnamenmarkt erg gesloten en een uiterst ingewikkelde markt met als resultaat een onnodig hoge drempel om een goede domeinnaam te vinden en te kopen. De startup wil dit probleem oplossen door een faciliterende link te zijn tussen de vraag en aanbod kant van waardevolle domeinnamen. Dit zal de toegang tot geregistreerde topdomeinnamen eenvoudiger maken en de handel van domeinnamen bevorderen.

Volgens Reza Sardeha, oprichter van Undeveloped kun je domeinnamen zien als virtueel onroerend goed en vervult Undeveloped de functie van de makelaar. Sardeha: "Wij willen de toegang tot geregistreerde domeinnamen die ter overname beschikbaar zijn eenvoudiger maken. Om dit mogelijk te maken zijn we erin geslaagd om met een groot aantal domeinnamenhouders in zee te gaan zodat we bij lancering al een zeer uitgebreid en compleet aanbod kunnen garanderen."

Sardeha: "Met meer dan 65.000 .nl domeinnamen in ons bestand zijn wij nu al de grootste premium domeinnamen marktplaats van Nederland." Enkele top domeinnamen zoals Aanstekers.nl, Badkuipen.nl en Muffins.nl staan nu al te koop op het platform. Prijzen van de domeinnamen, die op het platform worden aangeboden, variëren van 1.000 euro tot en met maar liefst 150.000 euro voor de meest waardevolle domeinnamen.

Internationale verlangens

De Nederlandse markt, met meer dan 5 miljoen geregistreerde domeinnamen, is de eerste stap voor de Nederlandse startup. Reza Sardeha: "Binnen drie maanden willen we eigenlijk al internationaal uitbreiden naar de Duitse, Franse en Spaanse domeinnamenmarkt."