Nederlands bedrijf Owlin Top 3 Accenture Innovation Awards

Nederlands bedrijf Owlin Top 3 Accenture Innovation Awards
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
6 jaar geleden
Gepost in Ondernemen

Afgelopen vrijdag is Owlin in de top drie geëindigd op de Accenture Innovation Awards in Amsterdam.
De pitch viel erg op bij de juryleden van Financial Services omdat Owlin laat zien dat een kleine startup al kan concurreren tegen grote reuzen.

Scan nieuwsbronnen

Owlin heeft technologie ontwikkeld waarmee miljoenen nieuwsbronnen over de hele wereld worden gescand. Met zelf ontwikkelde algoritmes signaleert Owlin breaking nieuws of belangrijke trends en levert dit vaak eerder dan Bloomberg of Reuters. Professionals met een abonnement op Owlin kregen als eerste te horen dat afgelopen 2 oktober een Tesla S in brand was gevlogen en zij konden live volgen hoe het nieuws zich online verspreidde. Het aandeel Tesla verloor toen 6% van zijn waarde nadat ook grotere bronnen erover rapporteerden.

Naast handelaren richt Owlin zich vooral op credit-risk managers. Het is voor deze partijen vaak niet te doen om continu al hun klanten en posities in de gaten te houden. Daarbij is het lastig te voorspellen via welke bronnen waarschuwingssignalen naar boven komen. Een Newsroom van Owlin helpt hierbij door automatisch push alerts te sturen als er waar dan ook ter wereld klanten of posities in verband worden gebracht met fraude, faillissement of ander nieuws van waarde. Op deze manier bespaart Owlin organisaties een hoop tijd, geld en energie.