Nederland wereldtopper op het gebied van innovatie

Nederland wereldtopper op het gebied van innovatie
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
2 jaar geleden
Gepost in Tech

Op een nieuwe wereldranglijst van de Consumer Technology Association (CTA) is Nederland opgenomen als een van de dertien landen die in aanmerking komen voor de titel Innovatiekampioen 2018. De eerste International Innovation Scorecard van de CTA beschrijft cruciale nationale beleidsonderdelen die innovatie bevorderen en toont op welke gebieden landen hun eigen toekomst en economische groei belemmeren.

"De trends zijn duidelijk – innovatie wordt bevorderd wanneer overheden, zoals in Nederland, open staan voor nieuwe ideeën, mensen een grote vrijheid genieten en in een schone omgeving leven, en vernieuwers alle ruimte krijgen," aldus Gary Shapiro, president en CEO van de CTA. "De toekomst van landen is verbonden aan innovatie, aangezien het de economische groei versterkt en toekomstige generaties voorziet van de banen die ze willen. Afgestudeerden die vandaag de dag de arbeidsmarkt betreden, willen niet zonder meer gebonden zijn aan het fabriekswerk van eerdere generaties. Ze willen hun creativiteit en nieuwsgierigheid gebruiken om te bouwen aan een betere toekomst, wereldwijd."

Wereldtoppers
De CTA, de grootste Amerikaanse beroepsvereniging in de technologiesector, voerde een vergelijkende analyse uit van 38 landen en de Europese Unie. Naast Nederland noemt de Scorecard van de CTA de landen Australië, Canada, Denemarken, Finland, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk, Portugal, Singapore, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Zweden als wereldtoppers op het gebied van innovatie.

Klik hier en lees het volledige artikel