Na bloggen en twitteren nu collectioneren

Na bloggen en twitteren nu collectioneren
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
7 jaar geleden
Gepost in Social Media

Evan Williams en Biz Stone, de oprichters van Twitter en Blogger, lanceerden deze week een nieuw project: Medium. Nu iedereen kan publiceren wat hij of zij wil, is het tijd om meer aandacht aan kwaliteit te geven, aldus Williams in het welkomstwoord.

Het basisidee is dat content wordt verzameld in collecties, waaraan verschillende auteurs kunnen meewerken. Een voorbeeld van een fotocollectie is deze: Been there. Loved That. Daarbij kun je zelf kiezen op welk niveau je mee wilt doen: alleen ‘liken’ of ook produceren. Lezers kunnen de content daarnaast van ratings voorzien, zodat de beste content boven komt drijven.

Het project verkeert nog in een beginstadium. De reputatie van de heren doet een groot succes vermoeden. We zijn benieuwd of, als er heel veel content is toegevoegd, ook daadwerkelijk de beste content komt bovendrijven. En wat is dan ‘beste’? Voor ons is dat iets anders dan voor een ander. Ongetwijfeld is daar iets op bedacht. Zeker de moeite waard om de ontwikkeling van deze tool te volgen.

www.medium.com