Muziekplatform Baboom: de gloednieuwe concurrent van Spotify

Muziekplatform Baboom: de gloednieuwe concurrent van Spotify
6 jaar geleden
Gepost in Tech

Kim Dotcom, welbekende internetcowboy en tevens founder van door de FBI uit de lucht getrokken filehoster en clouddienst Megaupload is niet klein te krijgen! De meest bekende internetondernemer ter wereld en tevens één van de grootste vijanden van de Amerikaanse regering wordt beschuldigd van inbreuk op auteursrecht en fraude. Dat deze digitale held voor niemand en niets terug deinst bewees hij vandaag met zijn nieuwe online speeltje: Muziekplatform Baboom.

Baboom is een muziekstreamingdienst die eind dit jaar officieel live gaat, maar Kim Dotcom heeft gister alvast een preview vrijgegeven. Dotcom zou al enkele miljoenen vastgezet hebben voor het project. Momenteel werken er 22 ontwikkelaars aan de muziekdienst. Verwacht wordt dat Baboom een gratis versie krijgt en een betaalde variant, om zonder reclame-onderbrekingen naar muziek te kunnen luisteren. Dotcom wil artiesten een eerlijke vergoeding geven door middel van de reclame-inkomsten.

Dotcom is ervan overtuigd dat hij de muziekindustrie een revolutie kan bezorgen door artiesten de volledige controle over hun eigen muziek terug te geven. “Ik kan niet wachten tot de artiesten zien wat ik gemaakt heb voor hen. Hun hele loopbaan kan worden beheerd op Baboom. Artiesten hebben niet eerder zo veel vrijheid, transparantie en controle gehad”,  zegt hij tegen TorrentFreak. Dotcom heeft eerder gezegd dat er al verschillende ‘topartiesten’ meedoen – de artiesten in bovenstaande foto zijn echter slechts voorbeelden

Maar Dotcom zou Dotcom niet zijn als zijn 'kijkje achter de schermen' niet op een totaal unieke manier zou gebeuren. Hij heeft zijn eigen album Good Times gepresenteerd bestaande uit zeventien nummers inclusief collabs zoals met o.a Printz Board, een buddy van Will.i.am.

Het album van Kim Dotcom is gratis te beluisteren, maar uiteindelijk zal Baboom om een betaalde dienst gaan. Net zoals bij Spotify kun je voor een vast maandelijks bedrag onbeperkt muziek streamen. Wil je liever gratis streamen met Baboom dan moet je een speciale plugin installeren die reclame toont. Het is nog onduidelijk hoe dit eruit komt te zien. De preview blijkt wel een succes te zijn, want het eerste uur na aankondiging zijn er al 80.000 nummers afgespeeld in Baboom. Wil je op de hoogte blijven van Kim Dotcom’s nieuwste dienst dan kun je hier je e-mail achterlaten.