Mother: de gadget die alles ziet!

Mother: de gadget die alles ziet!
5 jaar geleden
Gepost in Tech

"Heb je wel genoeg gegeten?", "Heb je je medicijnen wel ingenomen?". Heb je dit, heb je dat? "Mamaaa, je zeurt dacht ik dan." Moeders zeuren. Dat is een welbekend feit. En daar ontkom je in je jongere tienerjaren niet aan. Maar het zeuren en dat bemoederen werkte. Je deed dan ook meteen wat er van je gevraagd werd. Jokken had ook geen zin, Mama wist toch alles. Naarmate je ouder wordt ontstaan die momenten van nostalgie. Zeg nou eens eerlijk: zo erg was al dat ouderlijk toezicht toch niet?

Nu is er Mother. En Mother doet wat je van de naam verwacht: bemoederen. Mother is een gadget die met behulp van eigenzinnige sensors de thuissituatie in de gaten houdt. Via een ethernetpoort wordt de gadget aan het lokale netwerk verbonden. Het vriendelijk ogende poppetje dat de looks heeft van een Russische Matroesjka registreert allerlei interacties. Vooral handig voor wie een gezin probeert te onderhouden.

Bijvoorbeeld bij een pillendoosje om te zien of je het goede neemt. Of een deur om een signaal te geven wanneer er iemand binnen komt. Poets je niet lang genoeg je tanden of heb je al lang niks meer gedronken? Mother tikt je op de vingers en vertelt je dit langer te doen of even een glas water te drinken. Voorlopig zijn er twaalf interacties mogelijk, en dat aantal wordt stelselmatig opgekrikt. Ik ben alvast enorm benieuwd.

Sen.se's Mother tracking device ligt waarschijnlijk medio 2014 in de winkel. Voor meer informatie of wanneer-zij-te bestellen is kun je hier terecht op de website van de makers van Mother.

Wil je Mother alvast een beetje beter leren kennen? Bekijk dan snel het onderstaande filmpje.