Mobiele telefoon vervangt autosleutel

Mobiele telefoon vervangt autosleutel
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
8 jaar geleden
Gepost in Gadgets

Via een web- en iPhone app is het nu mogelijk om de Greenwheels deelauto's te openen met een mobiele telefoon. Met een smartphone zie je direct waar in de buurt een auto staat, open deze met de virtuele sleutel en rij naar de bestemming. Het enige wat nog nodig is, is een internet verbinding om de centrale deurvergrendeling te bedienen.

Het autodeelbedrijf is wereldwijd de eerste die auto's laat openen met een mobiele telefoon. Ook wordt de beschikbaarheid van de auto's direct weergegeven via een google kaartje. De kortste route naar de auto wordt berekend en tot een minuut voor vertrek kan er een auto worden gereserveerd. Daarnaast is er een overzicht te vinden waar de huidige reserveringen kunnen worden verlengd, gewijzigd of geannuleerd. De applicatie maakt het voor alle Greenwheels abonnees een stuk eenvoudiger om op locatie direct een auto te vinden en te reserveren. Naast personenauto's kunnen er ook bestel- en elektrische auto's worden gereserveerd.

Door continue op zoek te zijn naar technologische verbeteringen, profiteren Greenwheels abonnees van het gemak dat slimme technologie tegenwoordig biedt. Deze virtuele sleutel is hiervan weer een goed voorbeeld. De Greenwheels web app is te bereiken via m.greenwheels.com of te gratis te downloaden via de app store.

In 1995 introduceerde Greenwheels als eerste de deelauto in Nederland. Dagelijks maken tienduizenden klanten gebruik van de 2.000 deelauto's, omdat dit goedkoop, makkelijk en milieuvriendelijk is. Met vestigingen in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk behoort Greenwheels wereldwijd tot de 4 grootste deelautobedrijven.

 

www.greenwheels.nl/iphone