'Mkb'er moet bij flexibel contract alerter zijn'

'Mkb'er moet bij flexibel contract alerter zijn'
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
3 jaar geleden
Gepost in Ondernemen

Het aantal mensen met een vast contract daalt en het aantal flexwerkers neemt toe. NUzakelijk sprak met drie arbeidsdeskundigen over de voor- en nadelen van flexwerkers voor ondernemers.

Nederland is een van de weinige landen waar een toename van het aantal flexcontracten is te zien. Door de huidige flexwet maken werkgevers meer gebruik van flexwerkers, zoals oproepkrachten, uitzendkrachten, zzp'ers en werknemers met tijdelijke contracten.

"Nederland heeft een zwaar vast contract. Een contract voor onbepaalde tijd is daardoor een risico voor de ondernemer door de ontslagvergoeding en het moeten doorbetalen bij ziekte", aldus Ton Wilthagen, hoogleraar arbeidsmarkt aan de Tilburg University.

Centraal Bureau voor de Statistiek meldde maandag dat het aandeel flexwerkers groeide met 2,5 procent in vergelijking met het kwartaal een jaar eerder. Twee miljoen werknemers hadden daarbij een flexibel contract tegenover 5,3 miljoen Nederlanders met een vast contract. Het aandeel uitzendkrachten en zzp'ers bleef echter stabiel.

Klik hier en lees het volledige artikel