Minder bezoekers op Facebook in de VS

Minder bezoekers op Facebook in de VS
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
8 jaar geleden
Gepost in Social Media

De Verenigde Staten is veruit de belangrijkste markt voor Facebook, goed voor zo'n 56 procent van de omzet. Maar de groei in gebruikers is er bijna uit.

Zo'n 158 miljoen Amerikanen zitten nu op Facebook, slechts 5 procent meer dan een jaar geleden. Ter vergelijking: in april 2011 was het groeipercentage nog 24 procent; een jaar eerder 89 procent. Dat blijkt uit cijfers van Comstore, een bedrijf dat internetbezoek meet.

Op zich is de afvlakkende groei logisch, schrijft zakenkrant The Wall Street Journal maandag. Nu 71 procent van de Amerikanen met toegang tot internet al een Facebook-account heeft, zijn de mogelijkheden voor explosieve groei beperkt. Maar ook de groei in tijd die Facebookers besteden aan de site, loopt wat terug: maandelijks zitten ze zo'n 6 uur op het sociale netwerk. Dat is 16 procent meer dan een jaar geleden; tegen een toename van 23 procent in 2011 en 57 procent in 2010. Mogelijk verschuift wel een deel van de gespendeerde tijd naar mobieltjes. Die tijd is niet meegenomen in de Comscorecijfers.

Waarnemers in de VS tekenen aan dat Facebook duidelijk in een later stadium naar de beurs is gegaan, dan Google indertijd. De zoekmachinegigant kon na de beursgang nog explosieve groeicijfers in gebruik én advertentie-inkomsten laten zien.