Microsoft onthult Surface-tablet

Microsoft onthult Surface-tablet
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
8 jaar geleden
Gepost in Gadgets

Microsoft gaat zelf een tablet produceren. Het bedrijf onthulde vannacht de Surface, een geavanceerd tablet op basis van een speciale variant van het (nog aanstaande) Windows 8 besturingssyteem. Het opvallendste element is een beschermflap met magnetische aansluiting, zoals we die ook van Smart Cover van de iPad kennen. Microsoft wist echter ook een toetsenbord in de flap te verwerken.

De behuizing is gemaakt van een speciaal bewerkt magnesium. Het scherm is ‘HD’, aldus Microsoft, dat niet vertelde welke resolutie het scherm heeft. De Surface weegt 676 gram en is 9,3 millimeter dun. Hij verschijnt straks in een 32 of 64 gigabyte model en beschikt over een gewone USB-poort. Dat vergroot de mogelijkheden fors om gangbare randapparatuur aan te sluiten. De poort is nog wel een 2.0-versie, terwijl 3.0 al uit is en fors sneller data kan verwerken.

Microsoft wilde ook niets kwijt over beschikbaarheid of prijs. Gezien opmerkingen over licentieprijzen van Windows 8 ligt echter een instapprijs van 500 euro voor de hand. Later volgt ook een Pro-model met een zwaardere processor en een volledige Windows-versie. Die kan dan wel een verkoopprijs van vier cijfers voor de komma krijgen. Meer bij Microsoft