Metro lanceert nieuw platform

Metro lanceert nieuw platform
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
7 jaar geleden
Gepost in Media

Metro biedt vanaf vandaag een online platform voor lezerscolumnisten. Op metrocolumn.nl kunnen beginnende, gevorderde of volleerde columnisten hun inzendingen uploaden en met een groot publiek delen. Naast het uploaden van lezerscolumns is het op metrocolumn.nl mogelijk om columns te delen via social media. Tevens kan gestemd en gereageerd worden op elke column.

Metrocolumn.nl is een logisch gevolg op de uiterst succesvolle lezerscolumn in de maandagedities van Metro. Meer dan 1.600 columns ontving de redactie sinds het begin van dit jaar. Uit alle inzendingen op de website kiest de redactie nu elke week een column voor de maandagkrant. De schrijver daarvan wordt beloond met 100 euro.

"Het enthousiasme en de kwaliteit van de inzendingen hebben ons enorm verrast. We vinden het zonde om wekelijks slechts één lezerscolumn met een breder publiek te delen en honderden andere inzendingen ongebruikt te laten. Vandaar dat wij Metro-lezers de kans geven om hun column te uploaden op metrocolumn.nl en te delen met anderen", aldus Robert van Brandwijk, hoofdredacteur Metro.