Met minder geld je bedrijf starten in 2015

Met minder geld je bedrijf starten in 2015
5 jaar geleden
Gepost in Gastblogs

Het nieuwe jaar is bijna begonnen, kansen liggen open. Denk je erover om een bedrijf te starten? Maar je weet niet of je de financiering rond kan krijgen? Wij hebben tips voor je om met minder geld toch een bedrijf te starten in 2015.

Voor het starten van een nieuw bedrijf is geld nodig. Als starter kun je in aanmerking komen voor een starterslening. Maar tegenwoordig zijn banken niet meer zo mild met de verhouding vreemd vermogen en eigen vermogen. De bank verwacht dat een derde van de totale vermogensbehoefte door jezelf wordt ingebracht. Natuurlijk wil je de oprichting niet uitstellen, je moet dus de financieringsbehoefte naar beneden bijstellen. Maar je wilt wel dat de onderneming een succes wordt. Bespaar daarom niet op bedrijfsmiddelen, maar op werkkapitaal: het geld dat je wilt lenen voor inkopen en marketing. Hieronder vind je tips voor het besparen op het werkkapitaal:

  • Leveranciers: ben kritisch bij het kiezen van je leverancier. Zorg ervoor dat je leverancier gebaat is bij jouw succes. Zo kun je samen overeenkomen om de betalingstermijn (in de startperiode) te verruimen.
  • Klanten: om zelf snel aan kapitaal te komen kun je klanten vooraf laten betalen of je kunt kortingen aanbieden aan klanten die direct betalen.
  • Voorraadoptimalisatie: leg een zo klein mogelijke voorraad aan. Koop in wanneer er een bestelling plaatsvindt. Bij internetverkopen van producten kun je zelf uit de fabriek aan de klant leveren.
  • Belasting: Bij de belastingdienst is er een mogelijkheid voor een maandelijkse teruggave van de omzetbelasting. Maak hiervan gebruik, vooral voor grote aankopen in de opstartperiode kun je sneller veel geld terug krijgen.
  • Verlaag initiële aankopen: Denk aan lease, huur of koop op afbetaling. Hierdoor heb je geen grote investeringsbedragen tijden de opstartperiode.

Mocht je meer informatie willen, neem dan vrijblijvend contact met ons op via 020-2610723 of mail je vraag naar [email protected] Wij kijken graag met je mee!