Meerderheid zzp’ers niet van plan om in dienst te treden bij een bedrijf of personeel aan te nemen

Meerderheid zzp’ers niet van plan om in dienst te treden bij een bedrijf of personeel aan te nemen
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
5 jaar geleden
Gepost in Young Startup Nieuws

Dit blijkt uit het onderzoek “ZZP en Bedrijfsvoering” dat recentelijk is uitgevoerd door Conclusr Research onder 821 zzp’ers. Desgevraagd geeft namelijk 63% van de zzp’ers aan niet te overwegen om in dienst te treden bij een bedrijf. 7% plant dit binnen nu en een jaar, nog eens 7% wil binnen 1 tot 5 jaar weer in dienst treden bij een bedrijf en 23% zegt misschien wel weer ooit in dienst te treden, maar heeft geen enkel concreet plan. En naarmate de zzp’er ouder is, neemt de behoefte om weer ergens in dienst te treden af.

Verder blijkt dat indien men nog een andere inkomstenbron heeft (bijvoorbeeld het inkomen van de partner), men minder vaak geneigd is het zzp’er-schap te verruilen voor een baan in loondienst. Namelijk: indien men geen neveninkomsten heeft, zegt 75% niet van plan te zijn in dienst te treden bij een bedrijf; van de zzp’ers die wél een andere inkomstenbron hebben, geeft 55% aan geen plannen te hebben om in dienst te treden.

Tevens is in het onderzoek gevraagd of de zzp’er van plan is om personeel in dienst te nemen. In totaal geeft 65% aan dit absoluut niet van plan te zijn. 10% heeft hier concrete plannen voor op korte termijn en 25% sluit het niet uit voor de toekomst, maar heeft nu nog geen plannen. Opmerkelijk is verder dat vrouwelijke zzp’ers minder snel personeel zullen aannemen dan mannen: 73% van de vrouwen heeft hier absoluut geen plannen voor tegen 60% van de mannen. En 7% van de vrouwen geeft aan dit op korte termijn te gaan realiseren, bij de mannen is dit 12%.

klik hier en lees verder