Massaal iPhones inslaan in de VS

Massaal iPhones inslaan in de VS
6 jaar geleden
Gepost in Tech

Wist je dat de iPhone 5s in de States veel goedkoper is dan in Nederland? Zo betaal je voor de iPhone 5s los in Nederland bij 32GB 799 euro en in de States 562 euro. De Italiaan Vernon betaalde zijn werkster op verzoek met een iPhone 5s Gold edition.

iPhone i.p.v. salaris

Bloomberg-journalist Vernon Silver moest voor een businesstrip naar New York toe. Toen een van zijn werkneemsters dit hoorde, vroeg zij of hij een iPhone 5s wil mee nemen en dat in plaatst van een maandsalaris te geven. Silver woont in Rome waar gewone arbeiders niet veel geld verdienen en technologie duur is. Een iphone 5s met 32 GB kost in Italie zelf 839 euro.
In de rij bij de Apple winkel was hij omringt door mensen uit verschillende nationaliteiten die allemaal voor de iPhone 5s kwamen. Eenmaal aangekomen bij de kassa vroeg de verkoper “wilt u er maar één meneer?”. Toen viel het kwartje. Deze mensen staan allemaal in de rij voor iPhones te kopen om vervolgens in eigen land door te verkopen. Hij kocht er toen twee.

Handelsproduct

De iPhone is een internationaal handelsproduct geworden. De verschillen in prijzen maakt zo’n reisje zeker de moeite waard. In Brazilië kost de iPhone zelfs 290 euro duurder dan in de VS. Dan zijn er ook nog landen waar de iPhone 5s nog niet eens te koop is. Als je een aantal 5s’en inkoopt en vervolgens verkoopt in eigen land heb je je vliegticket er zo uit. Goeie deal toch?!

Wat betekend dit voor Apple

Het lijkt erop dat dit internationale iPhone-verkeer ook van invloed is op de bedrijfsresultaten van Apple. Directeur Tim Cook zei in juli, toen bekend werd dat de afzet in China met 14 procent was gedaald vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder, dat een daling van verkopen in Hongkong daar de schuld van was. Juist in Hong Kong kopen veel toeristen en wederverkopers in.

Eén van de iPhones die Silver ruilde tegen verleende diensten, werd door de ontvanger doorverkocht voor de lokale waarde. En de koper had het op zijn beurt wéér doorverkocht, weer met winst. Ook een volgende iPhone 5s die Silver kocht was hij binnen een week kwijt.

Maar, waarschuwt Silver: een iPhone is slechts waardevast tot het volgende Apple-product wordt gelanceerd.

Bron: z24