Man acht kans teruggaan in loondienst veel onwaarschijnlijker dan vrouw

Man acht kans teruggaan in loondienst veel onwaarschijnlijker dan vrouw
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Ondernemen

DEVENTER – De zzp’er wordt in gemiddeld 26,4 dagen uitbetaald door zijn opdrachtgever. Verder achten mannen de kans dat zij ooit weer in loondienst gaan opvallend veel kleiner dan vrouwen. Een op de vijf (20,5%) vrouwen beoordeelt deze kans als ‘zeer onwaarschijnlijk’, tegenover bijna een op de drie (30,1%) mannen. Als mogelijke aanleiding om ooit weer in loondienst te gaan, noemt het overgrote deel het niet meer kunnen krijgen van opdrachten. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 780 zzp’ers in samenwerking met FreelancePayroll.


Een heel klein percentage (4,1%) geeft aan dat het zeer waarschijnlijk is dat hij of zij ooit weer in loondienst zal gaan. Ruim een kwart (26,8%) van de ondervraagden acht de kans om terug in loondienst te gaan als zeer onwaarschijnlijk. Mannen zijn hier duidelijker in dan vrouwen: 30,1% van de mannen acht de kans zeer onwaarschijnlijk, tegenover 20,5% van de vrouwen.

Gebrek aan opdrachten reden voor loondienst

Als meest waarschijnlijke aanleiding om weer terug in loondienst te gaan, noemen zzp’ers de mogelijkheid dat zij geen opdrachten meer kunnen krijgen (48,7%). Een opvallend verschil tussen mannen en vrouwen is dat 25,4% van de vrouwen persoonlijke omstandigheden aangeven als reden om in loondienst te gaan, terwijl dit percentage bij mannen aanzienlijk hoger is (32,6%). Het krijgen van meer administratieve verplichtingen is voor beide groepen totaal geen aanleiding om weer in loondienst te gaan.

Klik hier en lees het volledige artikel