Mag je een werknemer ontslaan om een Facebookbericht?

Mag je een werknemer ontslaan om een Facebookbericht?
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Ondernemen

Het kan een geintje zijn, een spontane actie of een ondoordachte zet. Maar hoe onschuldig ook bedoeld, een post op social media kan aanleiding zijn voor ontslag op staande voet. Maar mag je een medewerker eigenlijk wel ontslaan om iets wat hij of zij op Facebook heeft gepost? Het AD zocht het uit.

PostNL ontsloeg een chauffeur na racistische opmerkingen over een aanslag in Istanbul (‘jammer dat er maar 29 doden zijn’). Ook een Blokker stuurde een medewerker de laan uit hij zijn werkgever een ‘hoerebedrijf’ had genoemd. Deze werknemers verloren dus hun baan, maar mag dat wel? Mag je een werknemer ontslaan om een post op social media?

Omstandigheden

In 10 procent van de ontslag op staande voet-gevallen is er social media in het spel, zo onderzocht juridisch dienstverlener DAS in 2014. Maar wanneer is zo’n ontslag nu gerechtvaardigd? ,,Dat is moeilijk om te zeggen,” vertelt advocaat arbeidsrecht Sharieffa Jbiri. Ze werkt bij het kantoor Van Diepen Van der Kroef in Amsterdam. ,,Dat is het lastige van het arbeidsrecht: alles is altijd afhankelijk van de omstandigheden.”

Klik hier en lees het volledige artikel