Maak je website sneller in 2019

Maak je website sneller in 2019
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Website

Web performance is net als vele andere online activiteiten aan verandering onderhevig. De optimalisaties van vijf tot tien jaar geleden kunnen nu een averechts effect hebben. Welke performance metrics zijn belangrijk, wat heeft de meeste invloed op deze metrics en hoe start je met performance-metingen van je site?

Wat zijn de key insights van dit artikel?

* Er bestaat geen ‘one size fits all’ performance metric. Lees hieronder over de belangrijkste metrics en bepaal wat belangrijk is voor je website.
* Naast HTML is CSS de belangrijkste bron voor een pagina. Zorg echter dat je zorgvuldig met CSS omgaat, want het laden en uitvoeren van CSS blokkeert het renderen van de pagina.
* Webfonts worden vaak vergeten, zonder een goede font loading strategie zijn ze van negatieve invloed op de gebruikerservaring.
* Afbeeldingen die progressief worden geladen bieden de beste gebruikerservaring.
* Niet het netwerk, maar het gebruik van JavaScript vormt voor de meeste websites de grootste performance bottleneck omdat processors van smartphones niet krachtig genoeg zijn de     JavaScript snel te verwerken.
* Verschillende afdelingen van bedrijven implementeren third party tooling en tracking op de website zonder zich te beseffen wat de performance impact is. Het is daarom zaak hier rekening     mee te houden, en voor ogen te houden wat er allemaal op de website mee geladen wordt en de business value af te blijven wegen tegen de performance costs.

Klik hier en lees het volledige artikel