Leren verkopen ondanks hekel aan sales

Leren verkopen ondanks hekel aan sales
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
2 jaar geleden
Gepost in Marketing

Verkopen kan iedereen leren

Kun je een bloedhekel hebben aan verkopen en er toch goed in zijn? Het antwoord is ja. Vanmorgen had ik twee meetings die dat bevestigen. Ik was met een klant mee op acquisitie. Hij wilde graag dat ik hielp de deal te closen en hij wilde feedback op eigen functioneren, want: ‘ik ben eigenlijk niet zo van de sales’.

Die feedback loog er niet om. Hij deed best wat verkeerd: hij was veel aan het zenden, verwarde zijn toehoorders met vakjargon, interpreteerde vragen verkeerd en gaf geen antwoord. En misschien wel het ergste: hij onderbrak zijn potentiële klant meerdere keren. Ik zag dat onze gesprekspartners zich ergerden en ik moet zeggen, zelf was ik er ook een tikkeltje door afgeleid. We zouden het toch goed gaan doen? Toch kreeg hij de deal. Hoe kan dat nou?

Verkoopstrategiën

Meeting nummer twee: afspraak met Nederlands beste blogger. Althans dat vind ik, omdat ik haar stijl geweldig vind en ze neemt geen blad voor de mond. Ze wilde verkooptips van me maar eigenlijk ook weer niet, ‘Want ik heb een hekel aan verkopen.’ Kortom, geen sale voor mij. Maar ze noemde haar eigen tarief (hoger dan ik verwacht had), kraakte in het voorbijgaan nog wat van mijn teksten af, en tja, aan het einde van het gesprek wilde ik van haar kopen…

Klik hier en lees het volledige artikel