Leidinggeven aan thuiswerkers: 7 tips

Leidinggeven aan thuiswerkers: 7 tips
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
2 jaar geleden
Gepost in Ondernemen

Flexibel werken wordt steeds populairder, met medewerkers die een of meer dagen vanuit huis of een andere locatie werken. Maar ook als er een ov-staking is of bij andere incidenten wordt leidinggeven op afstand voor ondernemers belangrijker. Wij zetten daarom zeven inzichten op een rij.

1. Onderhoud je beeld van je medewerkers

Leidinggeven op afstand vraagt om een andere manier van leiderschap. Daarvoor is het nog belangrijker dat je de mensen in je team of op je afdeling goed kent, weet wat ze nodig hebben, hoe ze in hun werk zitten, of ze goed in hun vel zitten en of ze met de juiste dingen bezig zijn, zeker als je elkaar niet vaak ziet. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Als je meer op afstand en digitaal samenwerkt, zijn sociale vaardigheden nog belangrijker. Met telefonisch contact heb je toch een minder goed beeld van hoe het met de ander gaat. Je zult dus moeten afgaan op de stem of op wat iemand vertelt. Vragen stellen om te toetsen of wat je hoort klopt, helpt daarbij.

Zo sprak ik een leidinggevende die zei een lijst te hebben met alle namen van de circa 45 mensen aan wie ze leidinggaf en elke week nam ze die lijst door om te kijken of ze een voldoende goed beeld had van iedereen. En als dat bij iemand niet het geval was, nam ze daar actie op.

Klik hier en lees het volledige artikel