Laatste kans voor deelname Young Business Award 2017

Laatste kans voor deelname Young Business Award 2017

Startende bedrijven kunnen zichzelf tot en met 31 januari aanmelden voor deelname aan de Young Business Award 2017. Daarna, op woensdag 1 februari, is de deelname voor de startupcompetitie gesloten en zal de selectiecommissie aan de slag gaan om de twaalf semi-finalisten te selecteren.

De belangstelling voor deelname aan de vierde editie van de Young Business Award is groot. De organisatie van de Young Business Award bracht een aantal weken geleden het nieuws naar buiten dat nu al meer dan honderdvijftig startups zichzelf hebben aangemeld als deelnemer van de startupcompetitie. Het huidige aantal deelnemers wordt ditmaal niet door de organisatie bekend gemaakt. Niels Palmers laat namens de organisatie weten: “Het exacte aantal deelnemers van de Young Business Award 2017 maken wij in februari bekend. Dit doen wij tegelijkertijd met de bekendmaking van de twaalf semi-finalisten van de YBA2017”. De afgelopen jaren bleef het aantal deelnemende bedrijven keer op keer steken rond de honderd deelnemers.
De stichting Young Business Award biedt met haar startupcompetitie startende bedrijven met een leeftijd van maximaal vijf jaar oud een podium om zichzelf voor een groot publiek te presenteren. “Het podium helpt startups om zichzelf in de kijker te spelen voor bijvoorbeeld launching costumers, investeerders of nieuwe stakeholders die de bedrijven moeten helpen om te groeien”, aldus Niels Palmers. Finalisten Athom (producent van Homey, die apparaten in huis met elkaar verbindt) en BMTEC (bewerking kunststof) wisten elkaar tijdens de afgelopen editie van de Young Business Award te vinden. Een deel van de productie van Homey wordt nu door het Emmense bedrijf BMTEC gefabriceerd. De Homey van Athom is sinds een paar maanden landelijk verkrijgbaar in alle winkels van de Media Markt en ICenter.

Aanmelden voor deelname kan tot dinsdag 31 januari
De poort voor deelname aan de Young Busines Award 2017 sluit op dinsdag 31 januari. Daarna krijgt de selectiecommissie de tijd om alle plannen door te lezen. De selectiecommissie selecteert vervolgens uit alle aangemelde bedrijven twaalf semifinalisten. De semifinalisten krijgen tijdens de semifinale in Assen of Hoogeveen de kans om te pitchen voor één van de vier finaletickets van de Young Business Award 2017.

De uitreiking van de Young Business Award is op dinsdag 6 juni 2017 in het Atlas Theater in Emmen. Jort Kelder is net als tijdens de vorige editie van de Young Business Award de presentator van het startup-event. De vier startups pitchen in de finale van de Young Business Award voor een prijzenpot van 12.500 euro.

Aanmelden
Startups met een maximale leeftijd van vijf jaar oud kunnen zichzelf kosteloos aanmelden via www.YoungBusinessAward.com