Laat je Mac klinken als typemachine

Laat je Mac klinken als typemachine
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
8 jaar geleden
Gepost in Media

Sommigen missen het echt bij het moderne toetsenbord. Het ouderwetse geluid van een typemachine. Dat vertrouwde, mechanische geluid uit het analoge verleden. Wie houdt er niet van?Nu kan je dat gevoel terugkrijgen met een hilarische Mac app, genaamd Noisy Typer. De app geeft bij de verschillende toetsen en letters allemaal andere geluiden, zoals dat vroeger ook ging bij de typemachine. Zelfs het klassieke ‘ding’ belletje bij een nieuwe regel zit erin. Eenmaal geladen werkt het bij allerlei applicaties, je bent dus gegarandeerd van de herrie wat je ook doet op je Mac. Om een idee te krijgen hoeveel herrie je krijgt als je de app gebruikt kan je de video bekijken of zelf de app dowloaden en aan den lijve ondervinden hoe het klinkt.Het is ook een perfecte app voor de kantoorgrap bij een nietsvermoedende collega.

Hoe kom je aan de app? Een korte handleiding:

Download NoisyTyper gratis van Fffft.at http://fffff.at/noisy-typer-a-typewriter-for-your-laptop/ Open Systeemvoorkeuren vanuit het  Apple menu en klik op Universele Toegang. Vink daarna het vakje aan bij ‘Activeer toegang voor hulpapparaten’.

Start daarna Noisy Typer, dat niet zo heel stil op de achtergrond het werk doet. Start met typen en probeer niet te lachen. Omdat Nosiy Typer in de achtergrond draait kan je het niet zomaar stoppen. Daarvoor moet je ‘Qaz123’ intypen of het programma vanuit de Activiteitenmonitor stoppen. Mocht de app niet genoeg zijn, er is ook nog een complete USB-typemachine kit voor de Mac beschikbaar, waarmee je een typemachine kan gebruiken als toetsenbord.