KVK:\BETA_: Een open challenge om startende IT-bedrijven op weg te helpen

KVK:\BETA_: Een open challenge om startende IT-bedrijven op weg te helpen
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
4 jaar geleden
Gepost in Events

Deze zomer organiseert de Kamer van Koophandel de challenge KVK:\BETA_. Het doel van de challenge is om een tool te ontwikkelen waar IT-startups mee geholpen zijn. De winnaar ontvangt €15.000 om het product in ontwikkeling te brengen.

Een goed idee leidt lang niet altijd tot een succesvol bedrijfsplan. De te ontwikkelen tool dient startende ondernemers in de IT-sector een duwtje in de goede richting te geven. Dat kan op verschillende manieren. Mogelijk biedt de tool relevante marktinzichten, helpt het om een idee of denkrichting te valideren of geeft het ondersteuning bij het onderbouwen van een concreet ondernemingsplan. Deelnemers aan de challenge worden gevraagd om gebruik te maken van big data. Ook de KvK stelt hier gegevens voor beschikbaar.

Uit alle aanmeldingen worden de tien beste ideeën geselecteerd. De tien geselecteerde deelnemers krijgen een driedelige masterclass aangeboden. Tijdens deze masterclasses wordt het ingediende idee verder aangescherpt.

Tijdens de Demo Day op donderdag 15 september pitchen alle deelnemers hun plan ten overstaan van een vakjury, de directie van de Kamer van Koophandel en circa 300 andere genodigden. Na afloop van de pitches wijst de vakjury een winnaar aan. De winnaar ontvangt €15.000 om het initiatief in ontwikkeling te brengen. Daarnaast wordt KvK de launching customer, zodat de winnaar direct een opdrachtgever van formaat heeft.

De challenge gaat op woensdag 8 juni van start, kijk hier voor meer informatie. Geïnteresseerden kunnen zich tot uiterlijk 18 juli aanmelden.