Komt de nieuwe Catawiki uit Emmen?

Komt de nieuwe Catawiki uit Emmen?
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
4 jaar geleden
Gepost in Events

Een platform om eenzame ouderen te helpen, Netflix/ Spotify voor games en de Catawiki voor de paardensport. Het is zomaar een greep van de ideeën die voortvloeien uit de startupbootcamp van de YBA For Students. “Of de initiatieven er daadwerkelijk gaan komen is natuurlijk nog de vraag. Als ze er komen zullen er miljoenen mensen mee geholpen gaan worden”, aldus Niels Palmers bestuursvoorzitter van de Stichting Young Business Award.

De afgelopen week, van maandag 21 tot en met vrijdag 25 november, heeft de startupbootcamp van de YBA For Students een groep studenten geholpen met het ontwikkelen van een kansrijke businessmodellen. Van alle participerende studenten krijgen zes studentondernemers in spé aanstaande dinsdag bij het Kennispoort Drenthe de kans om hun businessmodel te pitchen voor een investering van 500, 1000 en 1500 euro. Niels Palmers: “het doel van de investering is om de studenten direct de kans te geven om hun bedrijf te starten. Het bedrijf van de winnaar van vorig jaar (Laboss Clothing) loopt inmiddels als een trein”. Palmers gaat verder: “Al hebben wij natuurlijk altijd te maken met een ‘risico’ doelgroep. Vijf a tien procent groeit van de startupfase door naar een scale-up”. Een (wereld)bekende Drentse scale-up is Catawiki uit Assen. “De kans dat er wederom een bedrijf als Catawiki opstaat in Drenthe is natuurlijk klein. Zulke bedrijven zijn uniek in de wereld. Al helpen wij met de YBA For Students mee om studenten met de juiste schaalgrote en ambitie te laten kijken naar hun bedrijf. Het gebrek aan ambitie bij Nederlandse ondernemers is landelijk een groot probleem. Wij denken over het algemeen te kleinschalig in Nederland. Veel Nederlandse bedrijven weten hierdoor niet door te groeien naar meer dan twintig man personeel. Het probleem is naast een gebrek aan ambitie dat veel ondernemers hun verkoopstrategie niet inrichten op de wereldmarkt. Hier proberen wij de nieuwe generatie ondernemers mee te helpen”, aldus Niels Palmers.

Bezoeken finale YBA For Students
Aanstaande dinsdag heeft iedereen de kans om de finalisten van de YBA For Students in actie te zien. De inloop start om 19:00 uur bij het Kennispoort Drenthe (Van Schaikweg 94 te Emmen). Het bezoeken van de finale is kosteloos. Aanmelden als bezoeker kan via deze link.