Koepelgevangenis Breda tot eind 2018 een evenementenlocatie

Koepelgevangenis Breda tot eind 2018 een evenementenlocatie
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
3 jaar geleden
Gepost in Events

'Een locatie die 'levenslang' bijblijft'. Met een knipoog naar het verleden presenteert FutureDome Events de voormalige Koepelgevangenis als de nieuwste evenementenlocatie in Breda. De koepelhal, de rechtbank en de kapel zijn vanaf nu opengesteld voor onder meer vergaderingen, congressen, rondleidingen en trainingen.

,,Er zijn voldoende hotelzalen, schouwburgen en fabriekshallen beschikbaar'', wijst de Bredase ondernemer Remco Witberg op het grote aanbod aan evenementenlocaties in de stad. Samen met Robbert-Jan Veldhuijzen is hij verantwoordelijk voor de organisatie van het nieuwe FutureDome Events. ,,Toch hoor ik van bedrijven vaak dat ze op zoek zijn naar een locatie die echt bij blijft, zodat ook de inhoud van de dag beter blijft hangen.''

Met de Koepel zijn de ondernemers bekend. In december organiseerden ze er het tijdelijk spel Escape de Koepel. Daarmee haalden ze 63.000 euro op voor Serious Request. Nu faciliteren ze dus activiteiten en evenementen, tot het complex eind december 2018 vrij komt voor verkoop. Het is niet zo dat alles geoorloofd is in het rijksmonument. ,,Je verjaardag vieren in de Koepel zit er niet in'', zegt Veldhuijzen. ,,We moeten rekening houden met de monumentale waarde van het gebouw. Het is een gevangenis en het blijft een gevangenis. We denken graag mee met de organisatie van een activiteit. Het is een unieke locatie, en vanuit de creatieve kant kun je er veel mee. Die mogelijkheden laten we graag zien.''

Tot nu toe had het ontsnappingsspel Prison Escape zo goed als het alleenrecht op gebruik van de koepelvormige hal van De Boschpoort. Sinds het complex eind vorig jaar is omgedoopt tot FutureDome zijn de dertien bijgebouwen omgedoopt tot werkplekken voor startende ondernemers. Nu die langzaam gevuld worden, is het tijd de laatste ruimtes optimaal te benutten. Een à twee weekenden in de maand vindt Prison Escape plaats in de Koepel, er was al eens een conferentie over escape rooms en ook als filmlocatie is de hal gewild.

De deuren van de Koepel gaan niet alleen open voor bedrijven en organisaties. Ook andere belangstellenden kunnen de karakteristieke ruimten van binnen bekijken, op specifieke dagen, tijdens een uur durende rondleiding. Lees verder..

Bron: BNdestem.nl