Koen Brouwer winnaar Studenten Ondernemersprijs 2013

Koen Brouwer winnaar Studenten Ondernemersprijs 2013
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
6 jaar geleden
Gepost in Startups

Voor het eerst is in de geschiedenis van de Studenten Ondernemersprijs is deze week zowel de Hoofdprijs als de Lefprijs in handen gevallen van dezelfde finalist, Koen Brouwer met zijn bedrijf Safe Ears.

De jury was vooral onder de indruk van de veelzijdigheid van Koen Brouwer en schrijft in het juryrapport: “Hij doet conservatorium en bedrijfskunde, is student en veelzijdig ondernemer, zanger in een band, een doorzetter toen een concurrent zijn bedrijf doormidden wilde zagen. Koen is ook een maatschappelijk bewust ondernemer – zijn product voorkomt oorbeschadiging en zijn productie in China wordt zo goed mogelijk gecontroleerd waar het gaat om arbeidsomstandigheden. Kortom: het klopt aan alle kanten en we reiken hem uit volle overtuiging en met veel genoegen de prijs uit.”

Winnaar met internationale potentie

Safe Ears, ontwikkelt en produceert gecertificeerde oordoppen, speciaal voor de festival- en concertbezoeker. De zogenaamde Thunderplugs, voor de prijs van een biertje, filteren het geluid, zodat het gehoorbeschadiging voorkomt, terwijl je wel kunt genieten van de muziek. Koen verkocht al meer dan 600.000 plugs in Nederland, een markt die nog lang niet verzadigd is, en de potentie in de rest van de wereld is enorm. “De contacten voor de afzet in andere landen zijn al gelegd.” Aldus Koen Brouwer.

Uitreiking; Inspiratie en ambitie

In Theater Diligentia aan het Lange Voorhout te Den Haag, heerste een uitgelaten sfeer.
Ben Rogmans, business consultant en jurylid, presenteerde een inhoudelijk en vlot programma, stelde scherpe vragen en zorgde voor een losse sfeer.
Journalist, ondernemer en presentator Jort Kelder en Thecla Bodewes, ondernemer en directeur van drie scheepswerven, zongen in korte toespraken lof over jonge mensen die alles op alles zetten om een eigen onderneming op te bouwen.

De hoofdprijs werd uitgereikt door Jort Kelder, de lefprijs (een advertentiecampagne in dagblad Metro) door Maarten Ros, uitgever van Metro.

Extra prijs: de ondernemersdroom

De Nederlandse Staatsloterij maakt ondernemersdromen waar. Alle 52 deelnemers van 2013 kwamen in aanmerking voor deze prijs, die gewonnen is door Marjolein Oomen met haar bedrijf Double Dutch Design. Zij maakt coole bh’s, voor vrouwen met een niet-standaard cupmaat. Haar droom is de start van productiehuis in Nederland en zo getalenteerde allochtone vrouwen een baan geven. Met € 4.500,- kan ze een werkruimte huren en de benodigde naaimachines kopen. Namens de Staatsloterij is deze prijs uitgereikt door Arjan van ’t Veer, directeur Corporate Affairs.

De Studenten Ondernemersprijs; een wedstrijd voor slimme doeners
In 2008 lanceerde Pia van Boven directeur en oprichter van ImpressiveGreenApple de Studenten Ondernemersprijs. Er bestonden al diverse prijzen voor ondernemende studenten met een sterk businessplan. De Studenten Ondernemersprijs heeft een heel eigen plek verworven door niet zo zeer het plan als wel de uitvoering te belonen, het getoonde ondernemerschap.

De lichting van 2013

Van de in totaal 52 deelnemers volgt 64% wetenschappelijk onderwijs en 82% heeft personeel vast in dienst. Ze vertegenwoordigen met elkaar 17 studentensteden, de meesten, 13, komen uit Amsterdam. De jongste deelnemer is 18 de oudste 27, de meesten zijn 24. De dames blijven ondervertegenwoordigd met 11 deelnemers. In de finale laten zij zich wel opvallend sterk zien (40%).

www.studentenondernemersprijs.nl