Klout helpt jou bij het behalen van een 'zwarte band' in social media

Klout helpt jou bij het behalen van een 'zwarte band' in social media
5 jaar geleden
Gepost in Tech

Invloed is een kwestie van emotie, passie en enthousiasme. Een grote speler in het meten van invloed binnen de digitale wereld is Klout.

Ooit gehoord van je Klout score? De mijne staat momenteel op 48. Persoonlijk gezien vindt ik dit best teleurstellend, ik had namelijk een hogere score verwacht, maar tegelijkertijd motiveert dit mij om weer effectief te gaan twitteren. Klout geeft je een realistische indruk van de invloed op jou online netwerk. Je kan je score vergelijken met die van anderen en er zodoende van leren. Voor iedereen die sociale media op zakelijke wijze hanteert is de nieuwe versie van Klout een een handige tool om te toetsen of bijvoorbeeld je Twittergedrag nog aansluit bij je strategie.

De nieuwe versie van Klout helpt gebruikers om op een betere manier en eenvoudig content te creëren. Dit kan met de 'create' tab. De ‘Create’ tab helpt gebruikers om goede artikelen en posts te vinden die het delen waard zijn. De meeste apps suggereren content die relevant is voor persoonlijk gebruik. Klout gaat verder door content aan te bevelen die waardevol wordt geacht door jouw vrienden, fans en volgers. Zinvolle tags geven nieuwe content weer die een trend lijkt te worden en ook items die dichtbij de interesses van je publiek liggen en waarvan verwacht wordt dat ze resoneren. 

Het nieuwe platform van Klout maakt het ook mogelijk om je posts in te plannen op het moment dat mensen aanwezig zijn en dus echt lezen of luisteren. En je kunt vervolgens ook je impact meten en volgen (de algoritme blijft hetzelfde). Deze nieuwe versie van klout is nog niet af, en de komende weken worden nieuwe tools gelanceerd die je helpen met het creeren van nieuwe content en die meer inzicht geeft in je impact op sociale media.