Kantoor aan huis, of toch niet?

Kantoor aan huis, of toch niet?
1 jaar geleden
Gepost in Gastblogs

Als ondernemer is de kans aan het begin groot dat je vanuit huis werkt. Als je jouw onderneming net bent begonnen is dit ook een logische keus. Je hoort vaak dat ondernemers naar een kantoorpand verhuizen wanneer de zaken echt goed beginnen te lopen. Maar wat zijn de voor- en nadelen aan het huren van een kantoorruimte?

Voordelen kantoorruimte huren

Het huren van een kantoorruimte heeft verschillende voordelen. Zo staat een kantoorruimte buitenshuis een stuk professioneler. Bovendien scheelt het tijd: jij hoeft niet altijd meer te reizen naar afspraken, maar kan nu op jouw kantoor klanten of partners uitnodigen. Verder is het een voordeel dat privé en zakelijk nu duidelijk van elkaar gescheiden zijn. Met een kantoor aan huis kan het al snel gebeuren dat je niet echt meer ‘thuis komt’ van werk. Daarom is het met een kantoorruimte fijn dat je echt weer in dat werkritme komt. Ook is het fijn dat je met een kantoorruimte buitenshuis veel mogelijkheid hebt om te groeien.

Nadelen kantoorruimte huren

Zoals je al kon lezen, zitten er ook nadelen aan het huren van een kantoorruimte. Het eerste nadeel zijn de kosten. Natuurlijk kost het je extra om de ruimte te huren en om dit in te richten. Natuurlijk kun je wel, om de opstartkosten te verlagen, tweedehands kantoormeubilair aanschaffen. Een gebruikt bureau werkt waarschijnlijk net zo goed als een nieuw bureau. Verder is het een nadeel dat er ook reistijd bij komt kijken.

Voordelen kantoor binnenshuis

Ook een kantoor aan huis heeft diverse voordelen. Een groot voordeel is het gemak wat dit biedt. Je hebt je werk altijd bij je en hoeft in principe niet de deur uit om te werken. Daarnaast komen er geen (extra) kosten bij kijken wanneer je thuis werkt. De ruimte heb je natuurlijk al. Ook kun je altijd aan het werk. Als je plots iets belangrijks moet doen, kan dit meteen. Het is heel flexibel.

Nadelen kantoor binnenshuis

Als je thuis werkt, kan het al snel gebeuren dat privé en werk te veel in elkaar overloopt. Het kan voelen alsof je nooit echt thuis komt van werk. Op den duur kan dit leiden tot veel stress. Verder is het een nadeel dat er geen plek is die specifiek voor werk is. Misschien heb je een kantoor, maar uiteindelijk ga je waarschijnlijk ook aan het werk in de woonkamer of keuken. Je kan door verschillende dingen afgeleid worden. Groeit je onderneming veel? Dan wordt het kantoor aan huis op een gegeven moment waarschijnlijk te klein, en zal je vooralsnog een kantoorruimte nodig hebben.