Jouw (business)plan op 1 A4: de valkuilen & stappen

Jouw (business)plan op 1 A4: de valkuilen & stappen
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
8 maanden geleden
Gepost in Tips

Hoe zorg je er zelf voor dat jouw (business)plan slaagt? Begin met je plan op één A4 te zetten, dit kan met OGSM. In dit artikel laat ik je zien hoe je een OGSM maakt en hoe je ‘m scherp krijgt. Een handige vingeroefening om direct én concreet mee aan de slag te kunnen gaan. Daarnaast wil ik je graag nog wat valkuilen meegeven waar je aan moet denken. Want met een scherp plan in handen maak jij jouw bedrijf of organisatie tot een succes.

In mijn eerste artikel ‘Laat je dromen wél uitkomen, zet je (business)plan op 1 A4 met OGSM’ deelde ik wat OGSM is. In het artikel ‘De 3 belangrijkste voorwaarden voor jouw succes’ heb ik laten zien waarom de methode zo krachtig is.

Het OGSM voor je (business)plan

Het OGSM bestaat uit:

Objective
Goals
Strategies
Measures

Als input voor dit vereenvoudigd OGSM neem ik mijn persoonlijke goede voornemen. Maar reflecteer het principe vooral op je bedrijfsplannen. Ik kan me goed voorstellen dat jij bijvoorbeeld je bedrijfsstrategie met OGSM op papier wil zetten of er een mooi project mee aan wil vliegen.

Klik hier en lees het volledige artikel