Je tarief verdubbelen zonder problemen

Je tarief verdubbelen zonder problemen
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Financieel

Speel in op de value drivers van jouw klanten

Ondernemers willen hun tarief graag verhogen, maar durven het vaak niet. En die angst is terecht als wij ondernemers wél graag hogere tarieven in rekening willen brengen, maar níet bereid zijn de dingen te doen die de klant van ons wil.

Klanten zijn vaak bereid een hoger tarief te betalen – áls ze tenminste supertevreden over je zijn. Een randvoorwaarde is dat de klant het budget heeft en jouw kwaliteit(en) nuttig vindt. Zorg daarom dat je veel waarde geeft in relatie tot zijn of haar behoefte.

Maar pas op: een klant die jouw kwaliteit niet op waarde weet te schatten, wil er niet voor betalen. Door goed te luisteren naar onze klanten, kunnen we erachter komen wat de zaken zijn die zij belangrijk vinden en waarvoor ze bereid zijn iets meer te betalen: de zogenaamde “value drivers”.

Een leverancier waar klanten tevreden over zijn, scoort heel hoog op veel value drivers. Ik ken bijvoorbeeld advocaten die 600,00 euro per uur vragen. ‘Belachelijk!’ denk jij, maar ze kunnen dat doen, omdat ze perfect inspelen op de value drivers van hun cliënten. En ze leveren. Lever jij altijd wat je klanten willen?

Klik hier en lees het volledige artikel