Je doelgroep binden met videoformats: 6 criteria

Je doelgroep binden met videoformats: 6 criteria
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Video

Voor een succesvolle videostrategie heb je een stofzuiger nodig en twee pistolen. De stofzuiger staat symbool voor zogeheten hygiene videocontent waarmee je kijkers aantrekt die op zoek zijn naar antwoorden op hun vragen – zeg maar de SEO-component van online video. Dan heb je nog hero content, de video’s die een ‘big bang’ veroorzaken. Hero-video’s worden ook nog wel eens virals genoemd en fungeren als het pistool binnen je videostrategie, waarmee je eens in de zoveel tijd flink raak schiet in het hart van de doelgroep.

De laatste categorie is hub-content: herkenbare formats die regelmatig terugkeren. Zij staan symbool voor het lijmpistool binnen een videocampagne, voor de herkenbaarheid waarmee je je doelgroep aan je kunt binden. Zoals ik in een eerder artikel al aangaf, is het belangrijk om echt werk te maken van het creëren van hub-content, of vaste formats. Geertje Algera vroeg in de comments (terecht) hoe je een format verzint. Daarom zal ik in dit artikel uitleggen waar een format zoal aan moet voldoen om er als bedrijf het meeste voordeel uit te halen.

Grotere rol

Laten we eerst even inzoomen op de groeiende populariteit van hub-content binnen het 3H-model (hub, hero, hygiene). Volgens de meest recente Online Video Monitor gaat hub-content de komende jaren een grotere rol spelen. Waar nu nog 28% van het budget naar vaste formats gaat, zal dat de komende jaren uitgroeien tot 32%. En bedenk hierbij de investeringen in online video sowieso stijgen.

Klik hier en lees het volledige artikel